Sosyal Medya

Güncel

Petrol devi PDVSA Avrupa merkezini Moskova`ya taşıyor

Venezuela Başkan Yardımcısı Delcy Rodriguez, dünya petrol devleri arasında yer alan devlet şirketi olan PDVSA`nın Avrupa merkez ofisinin Moskova`ya taşınacağını açıkladı. Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro`nun taşınma süreci için talimat verdiği belirtildi.



Reuters'ın geçtiÄŸi son dakika bilgisine göre, Rusya DışiÅŸleri Bakanı Sergei Lavrov ile görüÅŸen Maduro'nun, bu görüÅŸme sonrasında PDVSA'nın Londra'da bulunan Avrupa merkezinin Moskova'ya taşınması konusunda görüÅŸ birliÄŸine vardığını açıklandı.

ŞİRKETÄ°N ABD'DEKÄ° TÜM MAL VARLIÄžI DONDURULMUÅžTU

ABD yönetimi, Venezuela Devlet BaÅŸkanı Nicolas Maduro'yu devirmek amacıyla 28 Ocak'ta uygulamaya koymuÅŸtu. PDVSA'nın ABD'deki tüm mal varlığının dondurulurken, Amerikalı kiÅŸi ve ÅŸirketlerin PDVSA ile iÅŸ yapması da yasaklanmıştı.

 Avrupa'nın da Washington'ın yaptırımlarına destek vermesi sonucu PDVSA'nın Avrupa merkezini Moskova'ya taşınması gündeme gelmiÅŸti.

VENEZUELA'DA NE OLDU?

Venezuela'da muhalefet ve iktidar yanlılarının 23 Ocak ÇarÅŸamba günü düzenlediÄŸi mitingler ülke ve bölge açısından son derece önemli geliÅŸmelere yol açmıştı.

ÇoÄŸunluÄŸu muhalefetin elindeki Ulusal Meclisin BaÅŸkanı Guaido, muhaliflerin mitinginde kendini "geçici devlet baÅŸkanı" ilan etmiÅŸ ve baÅŸta ABD olmak üzere Avustralya, Kanada, Kolombiya, Peru, Ekvador, Paraguay, Brezilya, Åžili, Panama, Arjantin, Kosta Rika ve Guatemala gibi ülkeler tarafından tanınmıştı.

Meksika, Türkiye, Rusya, Küba, Çin ve Bolivya ise Venezuela Devlet BaÅŸkanı Maduro hükümetine desteklerini yinelemiÅŸ, Maduro da geliÅŸmeler üzerine ABD ile diplomatik ve politik iliÅŸkileri kestiÄŸini açıklamıştı. Maduro, daha sonra yaptığı baÅŸka bir açıklamada, iki ülke arasındaki diplomatik iliÅŸkinin bittiÄŸini fakat ticari iliÅŸkinin süreceÄŸini kaydetmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.